Iz oktobrske revije Zmajček …

Dragi prijatelji!

Oktobrski Zmajček je zanimiv in pisan, tako kot je očarljiva in darežljiva jesen. V času, ko postaja listje zlatorumeno, pa praznujemo tudi teden otroka. Takrat znova poudarimo resnico, da so otroci naše največje bogastvo.
Čestitamo vam ob tednu otroka ter vas vabimo v Zmajčkov svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre!

Topel pozdrav iz uredništva!

 

Naročilnico za revijo Zmajček lahko poiščete v vrtcu in šoli ali pa kar TUKAJ.
Še ne poznate Zmajčka?
Za OGLEDNI IZVOD ali druge informacije nam pišite na revijazmajcek@siol.net ali pokličite na telefon 01/722 6040.

 

NAUČI se PESmico

V BLIŽNJI PEKARNI
JE MNOGO STVARI,
KI SI JIH LAČEN
ČLOVEK ŽELI.

PREDEN LE KOŠČEK
ŽEMLJE POJEM,
LAČNEMU DEČKU
PRI VRATIH POVEM:
»V TEJ VREČKI JE ZATE
VEČ VRST PECIVA.
JUTRI SE ZNOVA
V PEKARNI DOBIVA.«

NAJINA SREČANJA
SO VSAKODNEVNA;
RES SEM HVALEŽNA,
DA NISEM REVNA.

Oktobra obeležujemo tudi dan hrane. Na svetu je veliko ljudi lačnih. Med njimi je mnogo otrok, ki od lakote celo umrejo. Ob svetovnem dnevu hrane se pogovorimo, kako težko bi družina že en sam dan preživela brez hrane – pa tudi o tem, koliko in zakaj jo zavržemo … Zmajčkovo uvodno pesem Pomoč lačnemu dečku je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku …

Če imaš rad pesmi, pokukaj sem …

Radi imamo pravljice

Medved je dobil vabilo na lisičino rojstnodnevno zabavo, a bi se najraje izgovoril, da je zbolel. Tako ga je bilo sram revščine in tega, da nima darila zanjo, a na koncu ji je prav on podaril nekaj najlepšega.  Preberite zgodbico Revni medved, ki jo je napisala Anja Pirnat, ilustrirala pa Maja Lubi.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba, ilustrira pa jih Erika Omerzel Vujić, tokrat riše pikapolonice za srečo, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec pridela gobe …

Zgodbe in pravljice poišči tudi v knjigah …

BEREMO KOT PRAVI BRALCI

Zajec je stal pred omaro in izbiral pokrivalo za potep po jesenskem gozdu … Slikopis Urše Krempl Rdeča čepica je ilustrirala Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajčkovi slikopisi so zbrani tudi v knjigah , ki  jih najdete tukaj …

za spretne prstke

Orehi, lešniki, suhi krhlji in drugo sadje so okusna in zdrava malica. Da bodo dobrote teknile še bolj, jih shranite v posebne žepke … Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanović.
Po Zmajčkovem kuharskem receptu specite bučne kolačke s pajkci, iz kartona na sredini revije pa sestavite polžka in njegovo kosilo.

 Poglej, kaj vse lahko še ustvariš …

Z IGRO DO ZNANJA

Obsežna didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi, zabavnimi in poučnimi igrami in nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko tudi v reševanju križanke.

Poglej Zmajčkove igre …

bonton

Avtorica oktobrskega članka za starše Tina Zupančič tokrat razmišlja o bontonu. Olika je namreč osnova socialnih veščin, zato je dobro, če otroka naučimo manir.

Preberi tudi članke preteklih številk …