Nagradni likovno-literarni natečaj OTROCI RADI KUHAMO

01. 10. 2024

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z Revijo Zmajček razpisuje nagradni likovno-literarni natečaj na temo OTROCI RADI KUHAMO, in sicer v obdobju od 1.10.2024 do 31.12.2024, ki je namenjen otrokom od 3. do 10. leta.

Otroci se vedno razveselijo, da bi kaj okusnega pojedli. Zelo radi tudi pomagajo pri pripravi in kuhanju. Pečenju. Ustvarjanju najslajših jedi. Pri ustvarjanju prispevkov naj ti pomagajo spodnja vprašanja.

S kom najraje kuhaš? Kako si izbereš jed? Kako jo pripravljaš? Katera je tvoja najljubša jed? Ali pomagaš pri kuhanju vsak dan?  V soboto? V nedeljo? Kaj se ti zdi najbolj pomembno pri kuhanju? Izbiri jedi? Pripravi? Higieni rok? Kako pripraviš mizo? Pogrinjek? Ponudiš gostom? Pomagaš pri pospravljanju? Kaj ti pomeni zdravo prehranjevanje? Kaj najraje ješ v vrtcu? V šoli? Na pikniku? Med počitnicami? Doma? Pri babici? Dedku?  Prijateljih? Med prazniki? Nam zaupaš svoj najljubši recept? Kako bi ga narisal? Opisal?

Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljen v drugem mediju. Starš otroka soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev. Ob poslanem prispevku navedite tudi ime in priimek avtorja, starost avtorja in mentorja. Prav tako napišite tudi naslov risbe oziroma literarnega prispevka.

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem likovno-literarnem natečaju, pošljite na elektronski naslov v kvalitetni JPG obliki (risba) ali v word dokumentu (literarni zapis)vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za likovno-literarni natečaj na temo OTROCI RADI KUHAMO.

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 31.12.2024,  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

NAGRADE

Najbolj zanimive tri izdelke natečaja bomo nagradili z naslednjimi nagradami:

  1. nagrada: polletna naročnina na revijo Zmajček  (https://www.zmajcek.net/)
  2. nagrada:  kuharska knjiga za otroke KDOR ZAKUHA, TA POJE. Avtorici: Ana Podobnik, Ana Hudobivnik (https://www.druzinski-izleti.si/kdor-zakuha-ta-poje/artikli/kdor-zakuha-ta-poje-knjiga.html)
  1. nagrada: kuharska knjiga za otroke MALI KUHARJI 2. Avtorica: Urša Krempl (https://www.zmajcek.net/bukvarna/mali-kuharji-2/)

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatorbesed.com  in dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.