Nov letnik revije Zmajček je tu!

Dragi prijatelji!

Septembra, ko se otroci s sončnimi poljubi na licih ponovno odpravijo v vrtce in šole, stopa revija Zmajček že v 31. leto izhajanja! Tudi letos otroke vabi v svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre ter prinaša skrbno izbrane vsebine, raznovrstne žanre in rubrike.

V Zmajčkovo družbo vabimo tudi vas!

Topel pozdrav iz uredništva!

Še ne poznate Zmajčka? Za OGLEDNI IZVOD, naročila ali druge informacije nam pišite na revijazmajcek@siol.net ali pokličite na telefon 01/722 6040.

 

 

 

 

 

 

NAUČI se PESmico

LJUBO PSIČKO ZARJO
SEM ZAMAN LOVILA,
VSAKIČ SE JE V VRTU
POD GRMIČEK SKRILA.

MORALA BI V ŠOLO
IN SE NAUČITI,
KAKO KJE HODITI,
LAJATI, PROSITI.

DOKLER NISEM PSIČKI
TORBICE KUPILA,
SE ZA PASJO ŠOLO
NI IN NI ZMENILA.

ZDAJ PONOSNO NOSI
TORBICO IN RUTKO,
ŠOLE NE ZAMUJA
NITI ZA MINUTKO.

To je Zmajčkova uvodna pesem PSIČKA GRE V ŠOLO, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v septembrskem Zmajčku …  V njem najdete tudi uglasbeno pesmico, katero lahko tudi zapojete in zaigrate na inštrument, saj je zapisana tudi z notami …

Če imaš rad pesmi, pokukaj sem …

Radi imamo pravljice

Ježevki Žiži je na ostre bodice z drevesa padla hruška. Lahko bi bila res okusna malica, a naj se je Žiža še tako trudila, hruške ni mogla spraviti s hrbta. Le kdo ji bo pomagal? Odgovor poiščite v zgodbici Ježevka in hruška, ki jo je napisala Darinka Kozinc, ilustrirala pa Kristina Krhin.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba, ilustrira pa jih Erika Omerzel Vujić, je prava zaspanka, zato si kupi budilko … V zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa se škratek Napakec ‘znajde’ in drvarnico pospravi kar s pomočjo dobrih prijateljev …

 

Zgodbe in pravljice poišči tudi v knjigah …

BEREMO KOT PRAVI BRALCI

»Nekaj je v zraku,« zabrenči muha in sede osličku na nos. Le-ta kmalu ugotovi, da v zraku niso le sitne muhe, ampak tudi prihajajoča jesen … Slikopis Urše Krempl Nekaj je v zraku je ilustrirala Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajčkovi slikopisi so zbrani tudi v knjigah , ki  jih najdete tukaj …

za spretne prstke

Ali poznate vse črke abecede? Ali pa morda potrebujete še malce vaje? Sami ustvarite igrico, s katero bo učenje abecede res zabavno. Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanovič.
Nato po Zmajčkovem septembrskem kuharskem receptu specite oblečeno hruško, iz kartona na sredini revije pa sestavite zebro in njenega žrebička.

 Poglej, kaj vse lahko še ustvariš …

Z IGRO DO ZNANJA

Obsežna didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi, zabavnimi in poučnimi igrami in nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko tudi v reševanju križanke.

Poglej Zmajčkove igre …

juhuhu, šola je tu!

Počitnice so se končale in neusmerjenega prostega časa je konec. Avtorica septembrskega članka za starše Petra Kastelic Marinko vsem otrokom in staršem ob začetku šolskega leta želi čim mirnejše šolsko popotovanje. V članku razmišlja o omejitvah, doslednosti, odnosu do avtoritete … pa tudi o zaupanju, brez katerega ne smemo poslati otroka v šolo. Zaupanje v otroka, da bo zmogel in da ne bo v šoli ničesar takega, česar ne bi bil sposoben rešiti, sam ali z malo pomoči, če bo potrebno.

Preberi tudi članke preteklih številk …